18 Mart Çanakkale Zaferi Ağrı'da Etkinliklerle Kutlandı 

 18 Mart Çanakkale Zaferi Ağrı'da Etkinliklerle Kutlandı 
18 Mart 2022 - 18:31
 


18 Mart Çanakkale Zaferi Ağrı’da Etkinliklerle Kutlandı 
 

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü dolayısıyla, Abide Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi
 Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile şanlı bayrağımız göndere çekildi.
 Düzenlenen törende, Hava Şehitleri Anıtı’na karanfil bırakılarak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimiz, ebediyete intikal eden gazilerimiz rahmet ve saygıyla; hayatta olan kahraman gazilerimiz ise minnet ve şükranla anıldı.
 Tarih boyunca; egemenlik ve bağımsızlığını, millî birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutan aziz milletimizin gurur kaynağı olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen törene Vali Dr. Osman Varol ve gazilerimizin yanı sıra 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Serhat Kasalak, Belediye Başkan V. Reşit Acarbay, Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutan V.  Albay Metin Günal, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.


Anma Günü Programı
 Vali Dr. Osman Varol, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı'na katıldı.
Vali Varol’un katılımı ile Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine binaen, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız tarafından okunan şiirler ve sinevizyon gösterimi ile devam eden programda vatanın bütünlüğü, milletin egemenlik ve bağımsızlığı için verilen destansı mücadele türkülerle anıldı; milletimizin azim, inanç ve kararlılığı tiyatro oyunları ile sahnelendi.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, mücadelesi ile destan yazan ecdadımızın, vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin saygı ve minnetle anıldığı program düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerinin takdiminin ardından sona erdi.
Programın ardından Kültür ve Kongre Merkezinde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107'nci yıl dönümü dolayısıyla Ağrı Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce düzenlenen serginin açılışını gerçekleştiren Vali Varol, istiklalini ve istikbalini korumak isteyen bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını bütün dünyaya göstermiş olan ecdadımızın mücadele ruhunu yansıtan eserleri tek tek inceledi. Ziyaretçilere üzüm hoşafı ve ekmek ikram edilen alanda Vali Varol, kurtuluş mücadelemizin temellerinin atıldığı Çanakkale’de; çok zor şartlar altında canla, kanla ve imanla tarihte eşine az rastlanan bir destanın yazıldığını belirtti.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programa Vali Dr. Osman Varol ve gazilerimizin yanı sıra 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Serhat Kasalak, Belediye Başkan V. Reşit Acarbay, Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutan V.  Albay Metin Günal, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Verildi 
Ağrı Valiliğince, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107’nci yıl dönümü münasebetiyle şehit ailelerimiz ve gazilerimizin onuruna yemek programı düzenlendi.
Vali Dr. Osman Varol, Burçin Uysal Öğretmenevinde düzenlenen yemek programında şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimizle bir araya geldi.
Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Serhat Kasalak, Belediye Başkan V. Reşit Acarbay, Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutan V.  Albay Metin Günal, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla; şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemek Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Programda şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimizle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Varol: “Çanakkale Zaferi sıradan bir zafer değildir; ecdadımızın canıyla, kanıyla ve imanıyla yazdığı bir destandır. Ecdadımız ortaya koyduğu mücadele ile sadece kendi tarihinde yeni bir sayfa açmamış, aynı zamanda dünya tarihinin de değişmesine vesile olmuştur. Milli birlik ve beraberliğimiz ile canımız da dahil olmak üzere sahip olduğumuz her şeyi feda etme noktasında gösterdiğimiz irade sayesinde bin yıllık mücadelemizde tüm zorlukları aşarak bugünlere gelebildik. Ecdadımızdan aldığımız güç ile bundan sonrasında da aynı irade ve duygularla karşılaştığımız her türlü zorluğu aşacağımıza olan inancımız tamdır.” dedi.
Program, yemeğin ardından şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimiz için yapılan dua ile sona erdi.






 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum