Ağrı'da 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi

Ağrı'da 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi
12 Mart 2022 - 13:55
 

Ağrı’da 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı gerçekleştirildi.
 
12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümü dolayısıyla, Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Halil Özyolcu, Belediye Başkan V. Cengiz Kılıç, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutan V.  Albay Metin Günal, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğretmenler, öğrenciler ve Ağrı halkı katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen “Hilal’in Gölgesinde Bir Ömür” adlı gösteri ile İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere; vatanının İstiklali, hürriyeti ve bağımsızlığı uğruna en kıymetli varlığı canını ortaya koyan, yazdıkları kahramanlık destanı ile gelecek nesillere bağımsızlık meşalesini ulaştıran ve bu milletin kalbinde saygı ve minnetle yer alan Seyit Onbaşı, Şerife Bacı, Kara Fatma, Nene Hatun, Şehit Polis Fethi Sekin, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, Şehit Eren Bülbül, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın, Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz, Şehit Nurcan Karakaya ve Şehit Ömer Halisdemir anıldı.
 
Daha sonra, Milli Mücadele yıllarında milletimizin bütün gücüyle bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele ettiğini dile getiren Vali Varol: “Bu coğrafyada bin yıldır yürüttüğümüz zorlu mücadelenin en yoğun olduğu dönemlerden birinde yoğrulan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy; o günleri, milletimizin duygularını, istiklaline ve hürriyetine olan düşkünlüğünü en güzel şekilde ifade ederek İstiklal Marşımızı kaleme almıştır. O günün ruhu ve heyecanını, bugün de hissediyor; İstiklal Marşımızın temsil ettiği ruhu anlayarak ve yaşatarak ecdadımızdan aldığımız güçle çalışmaya devam ediyor; yeni nesillere gelenek, inanç ve değerlerimizi aktarma gayreti içerisinde emin adımlarla geleceğe yürüyoruz. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Protokol konuşmalarının ardından, Ağrı Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü" temalı resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Dr. Osman Varol tarafından takdim edilmesi ile program sona erdi. 


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum