AĞRI'DA OKUL ÖNCESİNDE HEDEF TAM KAPASİTE

AĞRI'DA OKUL ÖNCESİNDE HEDEF TAM KAPASİTE
18 Şubat 2022 - 19:09




AĞRI’DA OKUL ÖNCESİNDE HEDEF TAM KAPASİTE

Hedefimiz bir tane bile çocuğumuzun okul öncesi eğitimden mahrum olmamasıdır.

Dr. Osman Varol, ilimize kazandırdığımız 71 yeni ana sınıfının sembolik açılışını gerçekleştirdi.
Soma 13 Mayıs Madencileri İlkokulunda düzenlenen Sembolik Açılış Töreni’nde eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak noktasında seferberlik ilan ettiklerini belirterek konuşmalarına başlayan Vali Dr. Osman Varol Vali: “İlimizde ana sınıfı düzeyinde okullaşma oranını artırmak için özellikle son 4 ayda çok sıkı bir çalışma gerçekleştirdik. Açılışını yaptığımız bu ana sınıfımız ile birlikte toplam 71 tane yeni ana sınıfını ilimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni ana sınıflarımızla ilimizde %64 olan 5 yaş grubu okul öncesi okullaşma oranımızı %93’e çıkardık. Hedefimiz bir tane bile çocuğumuzun okul öncesi eğitimden mahrum olmamasını sağlamak ve oranımızı %100’e çıkarmak.” dedi.
Konuşmalarının ardından çocuklarımızla kurdele keserek 71 ana sınıfının sembolik açılışını gerçekleştiren Vali Varol, yeni ana sınıflarımızın ilimize ve eğitim camiamıza hayırlı olması temennisinde bulunarak açılışını yaptığı ana sınıfında inceleme gerçekleştirdi.
Programın gerçekleştirildiği Soma 13 Mayıs Madencileri İlkokulunda 1 ana sınıfı bulunurken yapılan yatırımlarla ana sınıfı sayısının 3’e çıkarıldığını belirten Vali Varol, ana sınıfından istifade eden 20 öğrencimizin bulunduğu okulun kontenjanının 80’e çıkarıldığını vurgulayarak ilimiz merkezinde, ilçelerinde ve köylerinde çocuklarımızın eğitime erişiminin kolaylaştırıldığı bu yatırımların okullaşma oranının yükselmesine katkıda bulunacağını ifade etti.
Ana sınıfının açılışının ardından kütüphaneyi ziyaret ederek kitapların bizlere sunduğu kadim bilgiyi alıp kuşaklar arası köprüler kuran çocuklarımızla bir süre sohbet eden Vali Varol, eğitimleri ve gelecek planları hakkında evlatlarımızdan bilgi aldı.
Daha sonra 1. sınıf öğrencilerimizle sınıflarında bir araya gelen Vali Dr. Osman Varol, tek tek ilgilendiği öğrencilerimizle hobileri ve hedefleri hakkında bir süre sohbet etti.
Son olarak geleceğimizin mimarı kıymetli öğretmenlerimizle bir araya gelen Vali Varol, bilgiyi sevgi ile işleyerek yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza aktaran ve onlara bilgiye ulaşmak noktasında rehberlik eden öğretmenlerimize başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirmeleri temennisinde bulunarak ziyaretlerini tamamladı.
 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum