Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Düzenlendi
08 Haziran 2022 - 20:17

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Düzenlendi
 
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.
Doğudan Yükselen Işık” sloganı ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden ve kurulduğu 2007 yılından bu yana her alanda başarılarını katlayarak devam ettiren Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve eşi Funda Varol Hanımefendi, Ağrılı iş insanı/IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve IC Vakfı kurucusu İbrahim Çeçen ve eşi Nezahat Çeçen, Ağrı Milletvekili/Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ekrem Çelebi,  Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve eşi Gülşah Sayan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler, STK temsilcileri, öğrenciler ve kıymetli aileleri katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Mezuniyet Töreni, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ile sürdü.
        
Günün anlam ve önemine binaen konuşan Vali Varol: Bu kadim toprakların yetiştirdiği, ulusal ve uluslararası alanda yaptığı her işte başarılı çalışmalar ortaya  koyan ve memleketi olan Ağrı’yı bir an olsun unutmayan çok kıymetli İbrahim Çeçen Beyefendi ve çok kıymetli eşi Nezahat Çeçen Hanımefendi, protokolümüzün değerli üyeleri, sevgili öğrencilerimiz hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Üniversiteler bilimsel bilgiyi üreten, muhafaza eden, dünyanın farklı noktalarındaki insanların bu bilgiye erişimine olanak sağlayan ve eğitim aracılığıyla bu bilgileri öğrencilere aktaran çok fonksiyonlu kurum ve kuruluşlardır. Bulundukları illere değer katan; ilerleme, kalkınma ve gelişmesine vesile olan bu önemli kuruluşları Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koydu vizyonla ülkemizin dört bir köşesine, insanlarımıza kazandırdık. Bu kadim toprakların yetiştirdiği çok kıymetli İbrahim Çeçen Beyefendinin ilimize kazandırdığı ve gurur vesilesi olacak bir biçimde ismini verdiği Üniversitemiz, binlerce öğrencinin yıllarca içinde barınıp eğitim göreceği bir hayır kapısıdır. İbrahim Çeçen Beyefendi ve ailesi Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine sadece maddi destekte bulunmamış, kendi vizyonunu ortaya koymuştur. Dünyada önemli sayılabilecek üniversitelerde lisans ve lisansüstü eğitimi almış biri olarak gönül rahatlığıyla ifade ediyorum ki Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi kendi ölçeğindeki üniversitelerle kıyaslandığında fiziksel yapılanması itibari ile benim dünyada gördüğüm en güzel örneklerden bir tanesidir.”dedi.

        Gözlerindeki ışıkla Türkiyeyi aydınlatmak üzere yola çıkan kıymetli öğrencilere seslenerek konuşmalarını sürdüren Vali Varol: Sevgili gençler bugün çok mutlu bir gün. Bugünden sonra önünüzde geniş bir alan ve çeşitli seçenekler olacak. Dünyada fırsat eşitliği kavramını Türkiye kadar net bir şekilde insanlarına sunabilen başka bir ülke yoktur. Devletimiz, her vatandaşına bulunduğu noktadan herhangi bir alanda en üst düzeye, gereğini yapmak koşuluyla, geçme fırsatı veren bir ülkedir. Yeteri kadar çalışırsanız sağlanacak imkanlarla kendi alanınızda dünyanın en iyi ve başarılı işlerini ortaya koyabilirsiniz. Geleceğe umutla bakın ve hedefiniz daima daha ileriye gitmek olsun. Ülkemiz size her türlü imkanı sağlayacaktır. Mezuniyetinizden dolayı her birinizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

        Protokol konuşmalarının ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleri ile bitiren öğrencilere Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ile IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve IC Vakfı kurucusu İbrahim Çeçen tarafından başarı belgesi ve hediye takdim edildi. Üniversiteden birincilikle mezun olan Ceren Dağtekin ve Elif Özdemirin mezuniyet kütüğüne isimlerini çakması ile süren törende bilim, sanat ve spor alanında ulusal ve uluslararası yarışmalarda çeşitli branşlarda derece elde eden öğrenci ve antrenörlere ödülleri verildi.

        Mezuniyet Töreni, emeklerinin karşılığını alan, gururu, hüznü ve sevinci bir arada yaşayan çiçeği burnunda 2 bin 181 mezun öğrencinin keplerini atması ile sona erdi.

 
Nezahat Çeçen Kız Öğrenci Yurdu Düzenlenen Törenle Açıldı
Nezahat Çeçen Kız Öğrenci Yurdu Açılış Töreni düzenlendi.
Ağrılı iş insanı, IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçenin kurucusu olduğu IC Vakfı tarafından yaptırılan, eğitim alanında yürüttüğü çalışma ve sosyal sorumluluk projeleri ile Ağrı’ya değer katan Nezahat Çeçenin adını taşıyan kız öğrenci yurdu düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve eşi Funda Varol Hanımefendi, Ağrılı iş insanı, IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve IC Vakfı kurucusu İbrahim Çeçen ve eşi Nezahat Çeçen,  Ağrı Milletvekili/Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ekrem Çelebi, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve eşi Gülşah Sayan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İbrahim Çeçen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen, IC Vakfı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral Dinçer katıldı.

Çeçen Ailesine vatandaşlarımız adına teşekkür ederek konuşmalarına başlayan Vali Varol: Vizyonları ile ilimize değer katan, geniş gönülleri ile kurdukları IC Vakfı aracılığıyla öğrencilerimizi her zaman destekleyen, bu memleketi sahiplenip katkılarını ömür boyu sürdüreceklerini belirten IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve IC Vakfı kurucusu İbrahim Çeçen Beyefendinin ve başarılarının ortağı, destekçisi kıymetli eşi Nezahat Çeçen Hanımefendinin ilimize katkılarını hatırladığımız bu günde, güzel ve anlamlı bir açılış için bir aradayız.” dedi.

Eğitim yatırımlarının öneminin vurgulanıp yapılan yurt ile Ağrı’ya değer katıldığının belirtildiği protokol konuşmalarının ardından Ağrı’ya ve gençlere hayırlı olması temennisi ile kesilen kurdeleyle açılış gerçekleştirildi.

Eğitim, sağlık, spor, kültür ve sanat alanlarında farklı kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak yürüttüğü projelerle, ülkemizde yaşanan sorunların çözümüne katkıda bulunmayı amaç edinen ve bu amaç doğrultusunda Türkiye çapında faaliyetlerinin yanı sıra pilot bölge olarak seçtiği Ağrı’da birçok sosyal sorumluluk projesi yürüten IC Vakfı tarafından yaptırılan ve tamamlanmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilen, 4 yıldızlı otel konsepti ile Nezahat Çeçen Kız Öğrenci Yurdu, 288 öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

Engelsiz hayat ilkesi tüm öğrencilerin eşit koşullarda yaşayabileceği örnek yaşam alanları ile özel gereksinimli gençler için erişilebilir olan yurt; dinlenme odaları, etüt salonları, voleybol ve basketbol sahaları ile gençlerin sosyalleşmesine de olanak tanıyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum