Ağrılı Dağcılar Balıkgölü Ziyarettepe Zirve tırmanışı Gerçekleştirdi.

Ağrılı Dağcılar Balıkgölü Ziyarettepe Zirve tırmanışı Gerçekleştirdi.
23 Haziran 2021 - 17:20



Ağrılı Dağcılar Balıkgölü Ziyarettepe Zirve tırmanışı Gerçekleştirdi.

 

Ağrı Dağcılık İl Temsilciliği ve Ağrı Belediyesi Dağcılık topluluğu faaliyetleri kapsamında Balıkgölü 2 bin 706 rakımlı ziyaret tepeye zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Balık gölü Taşlıçay İlçesi’ne 26 kilometre, Doğubayazıt ilçesi’ne 60 kilometre mesafededir.

İki ilçenin sınırları içerisinde kalan Balık Gölü’nün denizden yüksekliği 2 bin 241 metre olup, Türkiye’nin en yüksek rakımlı göllerinden biridir. En derin yeri 37 metredir ve bir lav seti gölüdür.

Göl, içme suyu ve kullanma suyu koruma sahası statüsünde olup yakınındaki yerleşim birimleri için içme suyu sağlamaktadır. Çevresindeki dağlardan gelen küçük dereler, kıyısındaki pınarlar ve yer altı sularıyla beslendiği için akış durumu ve sürekliliği ile ilgili veriler tespit edilememiştir.

Ziyarettepede balıkgölünün kuzeyinde 2 bin 706 rakımlı Sinek yayları sıradağlarını en yüksek yerlerinden biridir.

Tırmanışa katılan 5’i bayan 30 amatör dağcının katıldığı zirve tırmanışı 5 saat sürdü. Dağcılık İl temsilcisi Servet Arslan rehberliğinde tırmanış yapan sporcular 3 saat süren tırmanışın ardında zirvede Türk bayrağı acarak tırmanışı taçlandırdılar. 30 sporcunun zirve yaptığı tırmanışın inişi 2 saat sürdü. Tırmanışın hafda sonunda babalar gününde yapılması ayrı bir anlam kazandırdı.

Ekip lideri Dağcılık İl Temsilcisi Servet Arslan hedeflerinin Pandemi sonrasında Ağrı’nın ve Türkiye’nin çatısı olan Kösedağ, Süphan dağı tırmanışının ardından 5 bin 137 rakımlı Ağrı dağı tırmanışını gerçekleştirmek olduğunu söyledi

HABER: SERVET ARSLAN/AĞRI


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum