AICU'de "Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet" Programı

AICU'de "Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet" Programı
10 Mart 2022 - 21:18

AICU’de “Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet” Programı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Selçuklu Konferans Salonu’nda “Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet” programı düzenlendi.

12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa Ağrı Valisi Varol’un 12. Mknz. Piyade Tugay Komutan V. Albay Serhat Kasalak, Belediye Başkan V. Cengiz Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Demirses, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele kahramanları ile vatanımız için şehit düşen kahraman askerlerimiz için saygı duruşu ve 12 Mart 1921 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen, milletimizin varlığını koruma yolundaki kararlılığını bütün dünyaya haykıran kahramanca şahlanışının söze dökülmüş şekli olan İstiklal Marşımızın coşkuyla okunmasıyla başlayan program Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u konu alan sinevizyon gösterimi ile sürdü.

Evrensel ve ulusal değerleri benimsemiş, toplumsal duyarlılık ve sorumluluk duygusu gelişmiş, çok yönlü düşünebilen, araştıran, sorgulayan, bilimsel, toplumsal ve küresel çözümler üreterek Türkiye’nin ve insanlığın gelişimine katkıda bulanacak nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yapan Vali Varol: “Toplumların tarihlerinde dönüm noktası olan olaylar ve zamanlar, bu zamanların da sembolleşmiş ve olgulara dönüşmüş yönleri vardır. Bizim milletimiz için İstiklal Marşı; uzun ve zorlu geçen bir dönemin, kahramanlık hikayesinin, bağımsızlığa olan inancının ve azmin sembolüdür. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak da adlandırılan marşımız, tüm ulusumuzun benliğini işlemiş, birliğimizi ve bütünlüğümüzü, bugünlere ne kadar zorlu mücadelelerle geldiğimizi anlatan destansı kahramanlıklarımızı en güzel şekilde özetleyen önemli ve çok kıymetli bir eserdir. Her dinlediğinizde tüyleriniz diken diken eden, sizi o döneme götüren bu eseri ortaya koyan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, eserinde önemli noktalara vurgu yapıyor: milli geleneğimiz, inancımızın verdiği güç ve değişen dünya… Güçlü kalemi ile Mehmet Akif Ersoy, gelenek ve inançlarımızla yeni dünyaya irfan ve bilgiyle donatılarak uyum sağlamamız gerektiğini bizlere o dönemlerden büyük bir ustalıkla iletiyor.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Halil Ahmet Kırkkılıç’ın moderatörlüğünde Prof. Dr. Mustafa Ağırman Dr. Öğr. Üyesi Metin Erkal’ın panelist olarak yer aldığı "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy" konulu paneli ile süren programda milli mücadelenin sivil kahramanı Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve eserleri ile İstiklal Marşımızın detayları ve kabul edilişi ele alındı.

Panelin ardından şiir ve müzik dinletileri ile devam eden program plaket takdiminin ardından sona erdi.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum