DOĞUBAYAZIT'TA AŞI KAMPANYASI İÇİN 60 MOBİL EKİP İLE 372 KİŞİ SAHAYA İNDİ

DOĞUBAYAZIT'TA AŞI KAMPANYASI İÇİN 60 MOBİL EKİP İLE 372 KİŞİ SAHAYA İNDİ
03 Eylül 2021 - 23:07 - Güncelleme: 04 Eylül 2021 - 10:46

DOĞUBAYAZIT'TA AŞI KAMPANYASI İÇİN
60 MOBİL EKİP İLE 372 KİŞİ SAHAYA İNDİ

Koronavirüs (Kovid-19) risk haritasında sarı" kategoride bulunan Ağrı’da aşılanma oranının arttırılması için Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri yoğun mesai yapmaktadır.

Ağrı Valiliği koordinesinde ve İl Sağlık Müdürlüğünce doktor, hemşire, ebe ve 112 Acil Sağlık çalışanlarından oluşturulan mobil sağlık ekipleri, Doğubayazıt ilçesinde bulunan 14 mahallede ev ev dükkân dükkân dolaşarak aşı çalışmasını aralıksız sürdürmektedir.

Doğubayazıt ilçesinde 60 mobil ekip, 350 personel ve AK Parti Doğubayazıt ilçe teşkilatından 22 gönüllü olmak üzere toplamda 372 kişi ilçedeki aşı çalışmalarına katılmıştır.

Ağrı İl Sağlık Müdürü Coşkun Daharlı, AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Mustafa Konyar ve Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler aşı çalışmalarına katılarak aşı olmayan vatandaşlar ikna edilerek, İl Sağlık Müdürü Coşkun Daharlı tarafından aşıları yapılmıştır.

Ağrı İl Sağlık Müdürü Coşkun Daharlı, Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Hastanesi Baş Hekimi Demet Ökke ve Baş Hekim Yardımcısı Nazire Esra Özer yönetiminde 350 personelin ve 22 gönüllünün katıldığı Doğubayazıt aşı çalışması ilçede 2 gün sürecektir.

Ağrı İl Sağlık Müdürü Coşkun Daharlı Söyler Haber’e yaptığı röportajında “Doğubayazıt ilçesinde şu an İl Sağlık Müdürü olarak benim ile beraber 350 sağlık personeli, 22 gönüllü olmak üzere toplam 372 kişi sabah saat 09.00 da sahada aşı çalışmasına başlamıştır. Doğubayazıt ilçesinde bulunan 14 mahallede ev ev çarşı caddesinde dükkân dükkân gezerek aşı çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir. Doğubayazıt’ta aşı çalışmamız 2 gün sürecektir. Merkezdeki çalışmamızda %1 yakınına ulaştık. 2 gün Doğubayazıt’ta yapacağımız çalışmalar ile inşallah %1 üzerine çıkacağız ve buda Doğubayazıt’ın şahlanışı olacaktır. Doğubayazıt’tan sonra Patnos’ta olacağız.  Ağrı il ve ilçelerinde aşı çalışmalarımız devam ediyor. Ağrı ili %75 üzerine çıkana kadar haritada mavi rengi yakalayana kadar dev aşı kampanyamız devam edecektir. Burada sizlerin aracılığıyla tüm Ağrılı hemşerilerimizden ricamızdır, önce kendi sağlıkları daha sonra kendi aile bireylerinin sağlıkları için aşı olmaya davet ediyoruz. 1. Doz aşısını olmuş 2. Doz aşısını olmayanlar biran evvel aşılarını olsunlar. Ülke olarak sağlıklı günler görmek için önce aşı olmalıyız. Ağrı ilimizi yakışan seviyeye hep beraber çıkaracağız. Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca Ağrı iline çok önem veriyor. Bizlerde Ağrılı vatandaşlar olarak bakanımızın bizlere verdiği önemi boşa çıkarmayacağız.” dedi

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum