Emine Erdoğan'ın Himayelerinde, Ağrı İline 554 Okula Kütüphane Kazandırıldı

Emine Erdoğan'ın Himayelerinde, Ağrı İline 554 Okula Kütüphane Kazandırıldı
10 Şubat 2022 - 00:52
 


 


Vali Varol’un Katılımlarıyla Proje Lansmanı Düzenlendi
Vali Dr. Osman Varol’un katılımlarıyla; “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak”, “Okuyan Şehir Ağrı” ve “Sıfır Atık” projelerinin lansmanı düzenlendi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığımızca tüm okulların kütüphanesi olması için başlatılan ve tamamlanarak ilimizde 554 okulumuza kütüphane kazandırılan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında her bir kütüphanemizde yer alan klasiklerden oluşan 1071 kitabın, Valiliğimiz öncülüğünde hayata geçirilen “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında sergilendiği ve tanıtıldığı etkinlik, Hayrettin Atmaca Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde düzenlendi.
Öğrencilerimizin kitap okumayı alışkanlık haline getirmelerini sağlamak ve iç dünyalarını zenginleştirmek amacıyla evrensel kültürün renklerini içeren eserlerin yanı sıra milli birliğimizi yansıtan ulusal kültürümüze ait kitapların okutulması, yıl boyunca farklı etkinlikler ve yarışmalar düzenlenerek okunan kitapların pekiştirilmesi, yapılan yarışmaların yılsonu ödül törenleri ile taçlandırılması faaliyetlerini kapsayan “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının 1. Döneminde  ilimizde öğrencilerimiz tarafından 1 milyon 232 bin 294 kitap okundu.
3 önemli projenin ilişkilendirilerek detaylandırıldığını belirten Vali Varol; “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesini 3 hafta gibi kısa bir sürede tamamlayarak Türkiye'de birinci olan ilimizin değerlerinin yansıtıldığı ve mobilyalarını Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizin ürettiği 554 kütüphanemizin okullarımıza kazandırıldığını, “Sıfır Atık” projesi kapsamında ilimiz merkezinde geri dönüşüm malzemeleriyle oluşturulan 1 kütüphane yapıldığını ve ilçelerimizin tamamına kazandırılması noktasında da faaliyetlerin sürdüğünü, “Okuyan Şehir Ağrı” projesi ile de öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığının kazandırılması noktasında çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü ve planlandığını belirtti.
Öğrencilerimizle birlikte kitapları inceleyen ve kitaplar hakkında bilgi alan Vali Varol, proje kapsamında ilimizde toplamda 650 bin kitabın kütüphanelerimizin envanterine katıldığını, eğitim öğretim yılının sonuna kadar ise hedefin 1 milyon kitap olduğunu ifade ederek  ilimize hayırlı olması temennisi ile 554 kütüphanenin sembolik açılışını gerçekleştirip insanın iç dünyası için en önemli gıdanın okumak, öğrenmek ve keşfetmek olduğunu belirtti.
Bambaşka coğrafyalardan bilim tarihinin en heyecan verici anılarını barındıran, öğrenilecek yeni diller ve kazanılacak sonsuz becerileri içinde saklayan kitapların insanlığın ortak birikimini taşıyan hazineler olduğunun bilincinde olan nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yapan Vali Varol, kütüphanede kitap okuyan, akıl ve zeka oyunları oynayan gençlerimizle bir süre sohbet ederek hedefleri hakkında bilgi aldığı öğrencilerimize başarılar diledi.
Hayrettin Atmaca Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden en çok kitap okuyanların Valimiz Dr. Osman Varol tarafından ödüllendirilmesinin ardından düzenlenen çalışma toplantısı ile lansman noktalandı.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum