IĞDIR ÜNİVERSİTESİ 11'İNCİ DOKTORA PROGRAMINI AÇTI

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ 11'İNCİ DOKTORA PROGRAMINI AÇTI
29 Ocak 2022 - 13:49

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ 11'İNCİ DOKTORA PROGRAMINI AÇTI

Iğdır Üniversitesinde "İş Sağlığı ve Güvenliği Doktora Programı" açıldı

Iğdır Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde "İş Sağlığı ve Güvenliği Doktora Programı” açıldı.

Eğitim kalitesini yükseltmek ve uluslararası aşmayı sağlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Iğdır Üniversitesi, bünyesine yeni bir doktora programı daha ekledi. Üniversitenin “İş Sağlığı ve Güvenliği Doktora Programı” açılması yönündeki teklifi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, üniversitenin başarısını daha ön sıralara taşımak ve çeşitli akademik birimlere öğretim elemanı yetiştirmek adına çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüleceğini kaydetti.

Yeni doktora programının hayırlara vesile olmasını dileyen Prof. Dr. Alma, ilerleyen süreçte kontenjan ilan edip öğrenci alımına başlanacağını da sözlerine ekledi.

İş insanı Adalet Turan’dan Rektör Alma’ya ziyaret
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim’in davetiyle ilimize yatırım yapmaya gelen Turan Tekstil Sanayi İthalat ve Ticaret Limited Şirketi’nin kurucusu Adalet Turan ve beraberindeki heyeti makamında misafir etti.

Ziyarette Turan’ın Iğdır’da kuracağı tam entegre tekstil fabrikasının fizibilite çalışmaları hakkında istişare edildi.
Rektör Alma, kurulacak tekstil fabrikasının Iğdır’ın kalkınmasına ve istihdam olanağının artmasına çok önemli katkılar sunacağına işaret ederek, Turan’a teşekkürlerini iletti.

İhtisas Üniversitesi kapsamında Üniversitemizin sanayicilerle yakın iş birliği içerisinde olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Alma, Iğdır’ın kalkınması adına gereken tüm desteğin verileceğini belirtti.

Görüşmede ayrıca Türkiye-Azerbaycan Dernekler Federasyonu (TADEF) Başkanı olan Adalet Turan ile Güney Kafkasya’da yaşanan son gelişmeler ve Üniversitemizin bu kapsamdaki çalışmaları değerlendirildi.

Görüşme, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.





 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum