Süt Üretimi İçin Ağrı'da Süt Tankı Dağıtıldı

Süt Üretimi İçin Ağrı'da Süt Tankı Dağıtıldı
24 Mart 2022 - 19:36
 

Süt Üretiminin İlimizde Yaygınlaşması İçin Süt Tankı Dağıtımı Yapıldı

‘Sütümü Koruyorum' projesi kapsamında 2500 Kişilik Spor Salonunda süt soğutma tankı dağıtım töreni düzenlendi.

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un da katıldığı törende 40 adet süt soğutma tankı, çiftçilere teslim edildi.
Ağrı Valiliği öncülüğünde DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleri ile hayata geçen projede toplam 40 adet süt tankı dağıtıldı.
2500 Kişilik Spor Salonunda gerçekleşen programa; Valimiz Dr.Osman Varol, Ak Parti İl Başkanı Av. Halil Özyolcu, Belediye Başkan Vekili Reşit Acarbay,İl Emniyet Müdürü Nihat Özen , DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet ÖZDOĞAN , İl Tarım ve Gıda Müdürü Kenan Engin,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci  il protokolü ve çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Vali Dr.Osman Varol; Sütümü Koruyorum (Süt Soğutma Tankı) projesi kapsamında dağıtımını yapılan süt soğutma tankları sayesinde, küçük aile işletmelerindeki süt kalitesinde iyileştirmenin sağlanmış olacağını kaydeden Vali Varol, "Sağılan süt en kısa zamanda süt soğutma tankına ulaştırılacak, kaliteli sütten, kaliteli ürün elde edilecektir. Bu ekipmanlar sayesinde süt ürünlerinin kalitesinin artırılmasını, teknolojik gelişmelerin üretime yansıtılmasını hedefliyoruz. Ağrı için hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşma konusunda çiftçimize ve üreticilerimize destek vermeye devam edeceğiz.
Kaliteli sütün alıcısı her zaman hazırdır. İlin çok önemli bir gelir kaynağı olan süt üretiminin kalitesinin artması ile sütün litre fiyatı istikrar kazanacaktır. Hijyenik şartlarda süt ürettirilmesi, işletme içinde soğutulması, değer fiyattan sanayiye satılması, üretilen sütün kayıt altına alınarak sektörün gelişmesine olumlu katkı sağlayacak, üreticinin kârı arttırılmış ve daha yüksek gelir elde etmesi sağlanmış olacaktır.

Vali Varol; Ağrı İçin Çok Güzel Müjdelerimiz Olacak

Bütün gayemiz potansiyelimizin çok yüksek olduğu tarım ve hayvancılık alanında bu potansiyeli hayata geçirmek. Bunun için elimizden gelen desteği sağlamaya gayret ediyoruz. Çok güzel müjdeler de gelecek inşallah yakında. İlimiz için çok önemli birkaç proje de hayata geçmek üzere. Bunlarla ilgili bürokratik sorunları aşıyoruz. Siyasetçilerimize de teşekkür ediyorum. Biz bu birlik beraberliğimizi, dayanışmamızı sürdürdükçe, çiftçilerimiz de yaptıkları işe sahip çıktıkça bu işi bırakmayı düşünmedikçe tarlasına, köyüne, toprağına  sahip çıkmaya devam ettikçe biz devlet olarak her zaman yanında olacağız.
Bugün dağıtacağımız bu tankların hayırlara vesile olmasını ve alacak olan tüm arkadaşlarımızın gelirlerini arttırmasını temenni ediyorum. İnşallah onlar için hayırlı sonuçlar ver bundan sonrasında da bu tip çalışmalarımız, projelerimiz devam edecek. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Hep böyle güzel vesilelerle, hayırlı işlerle bir araya gelelim dedi.”

Program Vali Varol ve il protokolünün 40 üreticiye süt soğutma tankların dağıtımı ile sona erdi.








 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum