MERYEMANA'LILAR İSTANBUL'DA DERNEK AÇTI

MERYEMANA'LILAR İSTANBUL'DA DERNEK AÇTI
31 Ocak 2022 - 19:48 - Güncelleme: 02 Şubat 2022 - 21:13
 
İSTANBUL’DA MERYEMANA DERNEĞİ AÇILDI

Doğubayazıt Meryemana (Sağdıç) Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İstanbul Güngören ilçesi Marmara caddesinde olan binanın açılış kurdelesi dualar eşliğinde davetliler tarafından kesildi.

Kurucu Başkanlığını Ali Saldız’ın yaptığı Doğubayazıt Meryemana (Sağdıç) köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim Kurulunda Başkan Ali Saldız, Bşk. Yrd. Mehmet Saldız, M. Nuri Saldız, Sekreter Ahmet Ali Saldız, Sayman Metin Akbalık, üye Şevket Özcan, Mehmet Özcan, Metin Ertik ve Mirsevdin Akbaş yer aldı.

Güngören Belediye Bşk. Bünyamin Demir, İş adamları Ertuğrul Eryılmaz, Zeki Semetay, Nuri Zülfükar, Celali Aşireti Konfederasyon Başkanı Mustafa Avcı, Ağrı federasyonlar başkanı Osman Dinçer, Türkiye Ağrılılar Konfederasyon başkan vekili Metin Ebret, Doğubayazıt İncesu köyü dernek başkanı Adem Dinç, birçok sayıda sivil toplum kuruluşu yöneticileri, İstanbul ve diğer illerde bulunan Doğubayazıt’lılar ayrıca Meryemana köyünde açılış için İstanbul’a giden  vatandaşlar katıldılar.

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, dernek açılışında kendisine yapılan davet için Doğubayazıt’lı hemşerilerimize ve dernek yöneticilerine teşekkür etti.
 
Açılışta İş adamı Meryemana’lı hemşehrimiz Ertuğrul Eryılmaz, yaptığı konuşmasında “Öncelikle hemşerilerin bir araya gelebilecekleri, yardımlaşma ve dayanışmaya vesile olan bu derneğin açılmasında emeği geçen başta Başkan Ali Saldız olmak üzere şahsında katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Meryemana köyünün tarihi hakkında geçmişi anarak, hatıralarla bilgi verip, Çoğu ilçede olduğu gibi İstanbul Güngören’de de bir araya gelebileceğimiz bir dernek binasının olması, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, muhabbetimizin, akraba ve hemşerilik ilişkilerimizin pekişmesine vesile olacaktır. Bu konuda her zaman üzerimize düşeni yapacağız. Başarı dileklerimizle hayırlı olsun” dedi.

Dernek Başkanı Ali Saldız yaptığı konuşmasında “katılımlarından dolayı davetli ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum. İstanbul Güngören ilçesi Belediye yanında açılmış bulunan Doğubayazıt Meryemana (Sağdıç) köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde tüm Doğubayazıt’lı hemşerilerimizi ağırlamaktan mutlu olacağız.” dedi.

Açılışa katılan davetliler törende çalan davul zurna eşliğinde yöremizin oyunlarını oynadılar.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum